Mindfulness-tunti antaa työkaluja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja stressinhallintaan, ja toimii hyvänä palautumis- ja hengähdyshetkenä niin työpäivän lomaan, kokouspäivän kylkeen kuin työhyvinvointipäivän ohjelmaksikin.

Tunti sisältää alustuksen tietoisesta läsnäolosta sekä kolme erilaista mindfulness-harjoitusta, ja harjoitusten myötä käytännön vinkkejä mindfulness-taitojen hyödyntämiseen omassa arjessa.

Mindfulness-harjoituksissa havainnoidaan esimerkiksi hengitystä, ajatuksia tai kehoa. Opit pysähtymään paremmin itsesi äärelle tähän hetkeen ja parantamaan keskittymiskykyäsi.

Lähtöhinta 140€ + alv (sis. 10 hlö) Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! Toteutettavissa isollekin ryhmälle.

Ohjaan mindfulness-tunteja pääasiassa Satakunnan alueella. Ohjaus onnistuu niin yrityksen tiloissa kuin myös halutessanne minun järjestämässäni tai yhteistyökumppanieni tiloissa. Tunti voidaan pitää lähes millaisessa tilassa vaan, sään salliessa myös ulkona luonnossa!

Myös useamman kerran paketit ja mindfulness-kurssit toteutettavissa työyhteisöille.

 

Mikä mindfulness?

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo on tämän hetkisen kokemuksen tietoista havainnointia ja hyväksymistä. Mindfulness-taidot auttavat tulemaan tietoisiksi oman kehomme ja mielemme viesteistä, tunnistamaan esim. oman stressimme tai väsymyksemme tilan ja tunnistamaan mitä kulloinkin tarvitsemme (välipala, lepo, liikunta..).

Kun osaamme pysähtyä itsemme äärelle, voimme myös tunnistaa omat rajamme ja huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla jaksamisestamme.

  • Tutkimusten mukaan tietoisen läsnäolon harjoittaminen mm. auttaa stressinhallinnassa, parantaa keskittymiskykyä, vuorovaikutustaitoja ja itsetuntoa, lisää positiivisia tuntemuksia ja hyvinvointia sekä kehittää tunneälyä, muistia, itsemyötätuntoa, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.
  • Mindfulness-harjoitukset ovat palauttavia harjoituksia eli ”lataavat aivoakkuja”. Havainnoinnin tilassa voimme seurata omaa kokemustamme ja ympäristöämme pienen välimatkan päästä.
  • Tietoisen läsnäolon taidoilla opit siirtymään jatkuvan tekemisen tilasta olemisen tilaan aina halutessasi. Stressitilassa ihmisen aivoista kytkeytyy fiksuimmat osat pois päältä. Niinpä meillä on silloin ihan konkreettisestikin vähemmän kapasiteettia käytössämme, ja siksi on myös hyvin olennaista oppia pysähtymään itsensä äärelle aina hetkittäin.

 

Ota yhteyttä niin räätälöidään mindfulness-tunti teidän tarpeisiinne!
Tai voit ilmiantaa työyhteisösi työhyvinvoinnista vastaavan, niin otamme yhteyttä:

 

 

 

Katso Luonnonmielen koko ohjelmatarjonta esim. tyhy-päiviin tästä.