Levollisuutta, oivalluksia, ja mukavaa yhdessä olemista ja tekemistä!
Luonnonmieli tarjoaa energisoivia ja rentouttavia työhyvinvointipäivän sisältöjä, joista jää osallistujille myös  ”jotain kättä pidempää”, kuten konkreettisia työkaluja stressinhallintaan ja levollisuuden lisäämiseen (mindfulness / hengitystyöskentely) tai perusvalmiudet yrttien itsenäiseen hyödyntämiseen jatkossa (yrttiretket).

Tilaa työhyvinvointipäivään tai työpaikalle! Toiminta-alue pääosin Satakunta/Varsinais-Suomi.

Huom! Osa sisällöistä toteutettavissa myös sovelletusti etäkoulutuksena tai webinaarina. Verkkopohjaista koulutusta ja ohjausta saatavilla esim. stressinhallinnan, läsnäolotaitojen, mindfulness- ja luontoyhteysharjoituksien sekä villiyrttien puitteissa. Ole yhteydessä niin katsotaan yhdessä lisää!


mindfulnesstunnit

Mindfulness-harjoitustunnit – täydesti tässä hetkessä
Tunti antaa työkaluja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja stressinhallintaan, ja toimii hyvänä palautumis- ja hengähdyshetkenä niin kokouspäivän kylkeen kuin työhyvinvointipäivän ohjelmaksikin. Tunti sisältää alustuksen tietoisesta läsnäolosta, 3 ohjattua yhdessä tehtävää mindfulness-harjoitusta ja harjoitusten myötä käytännön vinkkejä mindfulness-taitojen hyödyntämiseen omassa arjessa. Opitaan pysähtymään paremmin itsen äärelle tähän hetkeen ja parantamaan keskittymiskykyä.

Mindfulness-taidot auttavat tulemaan tietoisiksi oman kehomme ja mielemme viesteistä, tunnistamaan esim. oman stressimme tai väsymyksemme tilan ja mitä kulloinkin tarvitsemme. Kun osaamme pysähtyä itsemme äärelle, voimme myös tunnistaa omat rajamme ja huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla jaksamisestamme.

Kesto 1h
Lähtöhinta 150€ + alv 24 %. Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!
Toteutettavissa isollekin ryhmälle. Tunti voidaan toteuttaa mattojen ja tyynyjen kera tai tuoleilla istuen. sään salliessa myös ulkona luonnossa. Lisätietoa mindfulness-tunneista täällä.


Stressin vapauttamisen työpaja

Stressinhallintaa (keho)tietoisesti: Stressin vapauttamisen työpaja Uutena!

Tässä stressinhallinnan työpajassa tutkailemme kehon ja mielen yhteyttä stressikokemuksessamme, ja keskitymme erityisesti stressin vapauttamiseen kehollisesti, hermoston rauhoittamiseen ja palautumisen vahvistamiseen. Avaamme ja vapautamme kehon ja mielen jännityksiä yksinkertaisin kehollisin ja läsnäoloharjoittein, hyödyntäen hengitystä, kehon luonnollisia purkamistapoja, ääntä ja meditaatiota.  Tulemme yhteyteen oman sisimmän, tunteiden ja kehon viestien kanssa, vahvistamme kehotietoisuuttamme ja herättelemme kehoamme iloon ja virtaavuuteen.

Kesto 1 h.
Hinta alk. 150 € + alv 24 %.
Kysy lisää!


Untitled

Villiyrttiretki (+ kokkailu)
Luonto on täynnä ravinteikkaita ja antioksidanttisia kasveja, joita voi käyttää ravintona ja rohtoina. Villiyrttiretkellä liikumme lähiluonnossa ja tutustumme luonnossa kasvaviin villiyrtteihin, niiden käyttöön ja terveysvaikutuksiin, oppien tunnistamaan ja hyödyntämään yleisimpiä villiyrttejämme.  Retkipaikasta riippuen voit myös kerätä itsellesi mukaan yrttejä vaikka iltateen tai salaatin aineksiksi.

Sisältö voidaan toteuttaa niin siihen soveltuvassa pihapiirissä kuin luonnossa samoillenkin. Myös erillinen luento aiheesta tilattavissa.
Retki voidaan yhdistää yhdessä kokkailuun, jolloin keräämme yrttejä ja valmistamme yrttejä hyödyntäen esim. yrttiteetä, salaattia, yrttivoita tai lettuja (Yhteiskesto 3-4 h.)

Vietä laatuaikaa työporukalla ja hanki perusvalmiudet yrttien hyödyntämiseen jatkossakin!

Kesto: 2h. Hinta alk. 220 € + alv 24 %
Sisällöstä riippuen sovellettavissa 1-4 h kestoiseksi.
Ajankohta: Toukokuu-elokuu.
Pyydä tarjous!


20170706_202339rajattu rajattu

Villiyrttitietoutta koko työyhteisölle: Valloita Villiyrtit -luento tai webinaari 
Villiyrtit ovat ilmaista, ravinteikasta ja puhdasta lähiruokaa, jota löytyy useimmiten jo omalta kotipihalta tai lähiluonnosta. Alkukesä on erinomaista aikaa niin kerätä ja käyttää yrttejä päivittäisessä ruoanlaitossa kuin säilöä niitä tuleviin tarpeisiinkin.

Webinaarissa tutustumme yleisimpiin villiyrtteihin, niiden terveysvaikutuksiin ja käyttötapoihin, sekä siihen mitä pitää huomioida yrttejä kerättäessä ja käytettäessä. Saatte haltuun villiyrtteilyn perusasiat, joilla pääset aloittamaan yrttiharrastuksen helposti ja turvallisesti.

Webinaarin sisältö on rakennettu siten, että vasta-alkajat tai vain vähän yrtteilleet saavat oleelliset perustiedot yrttien keräämisen ja käytön aloittamiseen helposti ja ytimekkäästi. Toteutettavissa myös lähiluentona.

Sisältö:
Miksi villiyrttejä?
Miten villiyrttejä voi hyödyntää?
Mitä tulee huomioida kerättäessä ja poiminnan periaatteet (mm. tunnistus, puhtaus, poimintapaikka, jokamiehen oikeudet, ajankohta, allergiat, välineistö).
Yrttisaaliin käsittelytavat ja huomioitavaa käytettäessä
Yleisimpien ja ”kaikille sopivien” villiyrttien läpikäyntiä: tunnistaminen, terveysvaikutukset, hyödyntäminen mm. ravinnoksi ja rohdoksi. Esim. maitohorsma, nokkonen, voikukka, vuohenputki, poimulehti, vadelma.
Extrana helppoja villiyrttireseptejä.
Aikaa on myös osallistujien kysymyksille ja keskustelulle.

Webinaarin aineiston helppoine resepteineen saatte hyödynnettäväksenne webinaarin jälkeen. Toteutus esimerkiksi Zoomin kautta, mahdollisuus vuorovaikutukseen sekä chatin että ääniyhteyden avulla.

Hinta alk. 350 € + alv 24 %.
Kysy tarjousta!


meeting-2044639_1920-e1520420689736.jpg

Stressinhallintaa tietoisella läsnäololla -luento/koulutus
Levollisuutta, keskittymiskykyä ja hyvinvointia työhön

Oivalluttava luento johdattaa tiiviin tietopaketin ja harjoitusten kautta tietoisen hyväksyvän läsnäolon äärelle ja stressin fysiologiaan, antaen eväitä oman stressin tunnistamiseen ja vähentämiseen, palautumiseen, oman mielen johtamiseen, itsen äärelle pysähtymiseen sekä tietoiseen tapaan tehdä työtä ja keskittyä olennaiseen. Luento antaa konkreettisia työkaluja stressinhallintaan ja läsnäolon tavoittamiseen omassa työssä ja arjessa.

Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo on tutkitusti tehokas menetelmä stressin lievittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Sen harjoittamisen on todettu mm. parantavan keskittymiskykyä, muistia ja luovuutta, vähentävän stressiin reagoimista ja nopeuttavan stressistä palautumista sekä kehittävän tunneälyä, itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä.

Kesto 2 tuntia. Hinnat alk. 500 € + alv 24 %.
Toteutettavissa myös työpajatyyppisenä työskentelyosion kera, jolloin kesto 3 h, hinnat alk. 650 € + alv 24 %
Lisää tietoa koulutuksesta täällä.


nature-2604397_1920

Elinvoimaa luonnosta -kävelykierros
Elinvoimaa luonnosta -kävelykierroksella avaamme aistimme sekä ympäröivän luonnon että sisäisten tuntemuksiemme havainnointiin. Kuljemme lähiluonnossa ja pysähdymme tekemään luontoyhteys- ja läsnäoloharjoituksia. Kierrokseen voidaan yhdistää luonnossa kasvaviin villiyrtteihin ja niiden käyttöön/terveysvaikutuksiin tutustumista sekä/tai yhteinen teeseremonia. Osallistujat saavat työkaluja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen, luontoyhteyden löytämiseen ja levollisempaan elämään.
Katso myös laajempi Elinvoimaa luonnosta -ohjelmapaketti.
Kesto 1-2 h. Kysy tarjous!


Luonnonmielen Tyhypaketit

Työhyvinvointi- ja virkistyspäivien paketit

Stressinhallintataitoja ja levollisuutta työhön

Stressinhallintaluento (2 h)
(Lounas)
Mindfulness-tunti tai luontoyhteysharjoituksia (1 h)

Tunnista stressi ja siirry kohti levollisempaa työelämää tietoisen läsnäolon taidoilla.
Oivalluttava luento johdattaa tietoisen hyväksyvän läsnäolon äärelle ja stressin fysiologiaan, antaen eväitä mm. oman stressin tunnistamiseen ja vähentämiseen, oman mielen johtamiseen, itsen äärelle pysähtymiseen sekä tietoiseen tapaan tehdä työtä ja keskittyä olennaiseen. Luento antaa konkreettisia välineitä stressinhallintaan ja läsnäolon tavoittamiseen omassa työssä ja arjessa. Mindfulness-tunnilla syvennämme oppimaamme käytännössä tehden erilaisia läsnäoloharjoituksia ja pysähtyen itsemme äärelle.

Ohjelman kesto 3 h.
Ohjelman hinta osallistujamäärän mukaan 26-48 € / hlö (+ alv 24 % ).
Minimiveloitus 680 € + alv. Maksimi osallistujamäärä 65 hlö.
Kysy tarjous omalle ryhmällesi!
Voidaan toteuttaa myös pidempänä 4-5 h pakettina, sisältäen työpajamaista työskentelyä stressinhallintaan liittyen sekä tietoisen läsnäolon harjoittamista.

____________

Elinvoimaa luonnosta: Villiyrttejä, läsnäoloa ja luontoyhteyttä

Villiyrttiretki (2h)
(Lounas)
Läsnäolo- ja luontoyhteysharjoituksia sekä teeseremonia (1,5 h)

Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat merkittävät. Vietä päivä syventäen yhteyttäsi luontoon ja itseesi sekä oppien hyödyntämään lähiluontomme ravinteikkaita villiyrttejä. Villiyrttiretkellä liikumme lähiluonnossa ja tutustumme luonnossa kasvaviin villiyrtteihin, niiden käyttöön ja terveysvaikutuksiin, keräten samalla omia yrttiaineksia teeseremoniaa varten. Lounaan jälkeen avaamme aistimme sekä ympäröivän luonnon että sisäisten tuntemuksiemme havainnointiin luontoyhteys- ja läsnäoloharjoituksia luonnossa tehden, päättäen lopuksi yhteiseen teeseremoniaan.

Ohjelman kesto 3 ½ h
Ohjelman hinta osallistujamäärän mukaan 27-38 € / hlö (+ alv 24 %). Minimiveloitus 430 € + alv.
Maksimi osallistujamäärä 40 hlö.
Kysy tarjous omalle ryhmällesi!

—————————————————————–

Ohjelmapakettien hinnat eivät sisällä ruokailuja.
Paketit voidaan toteuttaa Luonnonmielen yhteistyökumppanien tiloissa (mm. Vuojoen Kartano, Helmiranta, EKO) tai asiakkaan valitsemassa paikassa.


kotisivukuva_tyhy2

Esimerkkejä puolen tai koko päivän tyhy-ohjelmasta tilaajalle räätälöitynä

Esim. 1: Stressinhallintataitoja ja levollisuutta työhön: Stressinhallintakoulutus ja mindfulness-tunti luonnossa. Kesto 3-5 h.

Esim. 2: Elinvoimaa luonnosta: Villiyrttiretki, luontoyhteysharjoitteita ja teeseremonia. Kesto 3,5 h.

Esim. 3: Iloa ja virtaavuutta: Stressinhallintaa kehotietoisesti -työpaja + luontoyhteysharjoitustunti luonnossa. Kesto 3 h.

Esim. 4: Yrttiretki luontoon + yhdessä yrteistä kokkailu sisätiloissa. Kesto 3-4 h.


Voit tilata Luonnonmielen palveluja haluamaasi paikkaan tai hyödyntää yhteistyökumppanieni puitteita ja ravintolapalveluita.
Kauttuan Klubi – Eurajoen Kristillinen Opisto – Rantakartano – Vuojoen KartanoHelmiranta

paikat

paikatvuojokirantakartano

Kysy lisää tai pyydä tarjous!
Voit myös ilmiantaa työyhteisösi työhyvinvointiasioista vastaavan, niin otamme yhteyttä!