Läsnäolotaitoja luonnossa: Pitsiviikon Mindfulness-tunti
La 27.7.2019 klo 14.15-15 Pyhän kolminaisuuden kirkon rauniot, Itäkadun ja Vanhankirkonkadun risteys, Rauma

Mindfulness-tunnilla pysähdytään itsen äärelle ja tehdään läsnäoloharjoituksia kehoa, ajatuksia ja ympäröivää luontoa aistein havainnoiden. Kuullaan tietoisen hyväksyvän
läsnäolon menetelmästä ja sen hyödyntämisestä omassa arjessa sekä opitaan olemaan paremmin läsnä tässä hetkessä ja parantamaan keskittymiskykyä.
Tunti antaa työkaluja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja levollisempaan elämään. Mindfulness-harjoitukset ovat kehon ja mielen harjoituksia, ja ne sopivat kaikille.
 
Osallistumismaksu 8 €.
Ennakkoilmoittautumiset ja lisätiedot info@luonnonmieli.com tai
puh. 050 3792 130.
Suositeltu alaikäraja tunnille osallistumiselle on 14 vuotta.
 
Tunti on osa Luonnonmielen ja Hike ’n Joyn yhdessä toteuttamaa tapahtumaa, johon kuuluvat myös Lasten aistirastit (klo 10-14) ja Lasten satujoogatunti (klo 14.15-15).

 

Mindfulness-tilaustunti omalle porukalle tai työyhteisölle? Ks. lisää tästä.


Mindfulness-tuntien ohjeistus:

Pukeudu mukaviin vaatteisiin, ja ota halutessasi oma joogamatto/istuintyyny mukaan. Paikan päältä löytyy myös aina kaikki tunnilla tarvittava.
Ohjaajana mindfulnessohjaaja Hanna-Maria Lehtonen.

Muistathan aina ilmoittautua tunneille: Sähköpostitse hansulehtonen@gmail.com tai tekstarilla/puhelimitse 050 379 2130. Viikkotuntien osalta voit tulla juuri sille tunnille, mikä aikatauluihisi sopii, tai osallistua joka kerta.

Mindfulness-tunneilla tehdään yleensä 3 mindfulness-harjoitusta istuen tai maaten, puistotunneilla myös seisten tai pienesti liikkuen. Jokaisella tunnilla on höllästi oma teemansa, jota alustetaan tunnin aikana, ja saat myös perustietoa mindfulnessista ja sen harjoittamisesta. Luonnossa pidettävillä tunneilla hyödynnämme myös ympäristön luomia puitteita.

Mindfulness meditaatiotunti sopii kaikille, jotka haluavat oppia pysähtymään paremmin itsensä äärelle ja tähän hetkeen, ja parantamaan keskittymiskykyään. Tunnilta saat työkaluja oman hyvinvointisi vahvistamiseen ja stressinhallintaan.

Tunnit myös tilauksesta ryhmille ja työpaikoille! Ks. lisää täältä.

Mindfulness eli tietoinen läsnäolo on tämänhetkisen kokemuksen tietoista ja tasapainoista havannointia ja hyväksymistä. Mindfulnesstaitojen oppimisessa on kyse mielen taitojen harjaannuttamisesta. Opit tietoisesti aistimaan ja havainnoimaan omaa kehoa ja sen tuntemuksia, omia tunteita ja ajatuksia, ympäristöä ja muita ihmisiä.
Näillä taidoilla opimme astumaan tarvittaessa vähän kauemmas ja näkemään asiat selkeämmin, voimme valita paremmin mihin kohdistamme huomiota ja viisaampia tapoja reagoida asioihin, tiedostamme omia kaavojamme ja tapojamme ja kiinnitämme huomiota enemmän myönteisiin asioihin. Mindfulnessissa hyvin olennainen elementti on lempeys, niin itseä kuin muitakin kohtaan, ja sen avulla voimme kehittää itsemyötätuntoa ja hyväksyä itsemme paremmin.

Mindfulnessin harjoittamisen on todettu mm. parantavan keskittymiskykyä, auttavan stressinhallinnassa, kehittävän tunneälyä, muistia, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä sekä parantavan hyvinvointia. Tiedostamalla ja ymmärtämällä yhä paremmin mitä itsessä ja ympäristössä tapahtuu, saa mahdollisuuden valita ja suuntautua kohti uusia viisaampia, kuhunkin tilanteeseen ja hetkeen parhaiten sopivia ajattelu- ja toimintamalleja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s