Alkukesä on hyvää aikaa monien luonnonyrttien keräämiseen ja säilömiseen. Voit kuivata, pakastaa tai muuten säilöä yrttejä talvea varten. Alkukesä on erityisen hyvää aikaa myös villiyrttien ruoanlaitossa hyödyntämiseen. Monet yrtit sopivat sellaisenaan salaattiin tai leivälle. Kesän edetessä saamme nauttia myös erilaisista kukinnoista, joita voit hyödyntää vaikka kakkujen koristamiseen tai juomien ja hillojen ainesosiksi.

Huomioithan retkelle tulessasi säänmukaisen pukeutumisen, varaudu myös maastokelpoisilla kengillä/saappailla. Voit ottaa halutessasi mukaan korin tai paperikassin, johon voit kerätä omia yrttejä vaikka teesekoitusta varten.

Ohjaan villiyrttisisältöjä Satakunnan seudulla. Alta löydät avoimet villiyrtteilyt. Ohjaan yrttiretkiä myös tilauksesta, ja ne ovat yhdistettävissä myös muihin sisältöihin kuten metsämindfulnessiin, luontoretkeen tai virkistys-/hemmottelupäivään.

VILLIYRTTIRETKET

Yrttiretkillä liikutaan luonnossa tutustuen yleisimpiin syötäviin luonnonyrtteihin, niiden tunnistamiseen, käyttötapoihin ja terveysvaikutuksiin sekä siihen, mitä pitää huomioida yrttejä kerättäessä ja käytettäessä. Retkillä voidaan olosuhteista riippuen kerätä myös yrttiä omaan käyttöön, vaikka iltateen tai salaatin aineksiksi.

Ohjaan retkiä kysynnän mukaan, myös kaveriporukoille. Ota rohkeasti yhteyttä!

Menneet retket:

Ke 5.6.2019 klo 17.30-19.30 Villiyrttiretki Vuojoen Kartanon pihapiirissä [TÄYNNÄ]
(Kartanontie 28, Eurajoki). Osallistumismaksu 16 €

Ke 12.6.2019 klo 17.30-19.30 Villiyrttiretki Vuojoen Kartanon pihapiirissä
(Kartanontie 28, Eurajoki). Osallistumismaksu 16 €

Ti 21.5.2019 klo 17.30-19.30 Villiyrttiretki Kanalin varren puistikossa Raumalla.
Ke 22.5.2019 klo 17.30-19.30 Villiyrttiretki Kirjurinluodossa Porissa

Ohjaajana retkillä luonnonyrttineuvoja Hanna-Maria Lehtonen. Ilmoittautumiset info@luonnonmieli.com / puh. 050 379 2130.

 

PIDEMMÄT VILLIYRTTIKURSSIT

Ma-ke 10.-12.6.2019 Valloittavat Villiyrtit -kurssi, Eurajoen Kristillinen opisto.
Luonto on täynnä ravinteikkaita ja antioksidanttisia kasveja, joita voit käyttää ravintona ja rohtona. Ota luonnonyrtit haltuun turvallisesti. Kurssilla opetellaan tunnistamaan ja hyödyntämään lähiluonnossa kasvavia syötäviä villiyrttejä.

Tutustutaan yleisimpiin luonnonyrtteihin, niiden vaikutuksiin ja käyttötapoihin, ja siihen mitä pitää huomioida yrttejä kerättäessä ja käytettäessä. Kerätään yrttejä, jatkokäsitellään niitä esim. kuivaten ja tehden yrttiöljyä, sekä valmistetaan yrteistä erilaisia juomia ja ruokia.

Opi mitkä kasvit sopivat ruoansulatuksen tukemiseen, millä yrteillä voit parantaa vastustuskykyäsi, mistä saat nopean avun itikan puremiin, ja mitkä maistuvat hyvältä leivän päällä, lettutaikinassa tai kesäjuoman ainesosina.

Aikataulu: ma klo 10.30-16.00, ti 9.00-16.00 ja ke 9.00-14.00.

Hinta:
156 € (sisältää opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin päivittäin) tai 222 € (sisältää täysihoidon majoituksella opistolla)

Ilmoittaudu mukaan täältä.


Su 19.5.2019 klo 11-17 Villiyrttipäivä Ali-Ketolan tilalla Kokemäellä (Ali-Ketolantie 176)
Hyppää villiyrttien maailmaan ja tule viettämään päivä Ali-Ketolan idylliseen maalaismiljööseen, villiyrtteihin ja niiden käyttöön tutustuen!
Päivän aikana opit tunnistamaan ja hyödyntämään lähiluonnossa kasvavia villiyrttejä. Tutustumme villiyrtteihin ja niiden keruun periaatteisiin, yrttien terveysvaikutuksiin ja hyödyntämiseen ravinnoksi ja rohdoksi. Tunnistamme ja keräämme itse yrttejä, sekä valmistamme porukalla niistä myös pientä syötävää ja juotavaa.

Villiyrttipäivän hinta: 65 € (sisältäen lounaan ja iltapäiväkahvit)
Ilmoittaudu mukaan (tai kysy lisää): info@luonnonmieli.com tai puh. 050 3792 130
Katso FB-tapahtuma tästä.

Untitled

Maitohorsmajuoma
Kesäinen maitohorsmankukka-raparperijuoma