Stressi ja ylikuormitus ovat tämän ajan työelämän suurimpia haasteita. 25 % suomalaisista kärsii lievästä ja 2,5 % vakavasta uupumuksesta, ja kaikilla meillä on kokemusta stressin haitallisista vaikutuksista omaan elämään.

  • Stressi tekee meistä tyhmempiä ja vähentää tehokkuutta. Stressaantuneena ajattelu tökkii ja muisti pätkii, priorisointikyky ja keskittymiskyky heikkenevät, olennaisen ja epäolennaisen raja hämärtyvät ja alamme multitaskata, jolloin syntyy yhä vähemmän merkityksellisiä tuloksia.
  • Stressin tilassa kehomme jää jatkuvaan hälytysvalmiuteen, mikä voi johtaa elintoimintojen haitallisiin muutoksiin ja sairauksien puhkeamiseen. Stressaaminen tulee kalliiksi niin yksilötasolla kuin koko yhteiskunnalle.  Työpaikoille se aiheuttaa merkittäviä kustannuksia mm. poissaolojen ja vajaakuntoisena työskentelyn, tuottavuuden laskun, työkyvyttömyyskorvausten ja terveydenhuollon kustannuksien muodossa.
  • Stressi vaikuttaa myös ihmissuhteisiimme ja kykyymme tuntea positiivisia tunteita. Se tuottaa negatiivista ajattelua ja heikentää yhteyttä omaan itseen, omaan kehoon ja intuitioon, jolloin saatamme sivuttaa todelliset tarpeemme ja kadottaa itsemme suorittamisen ja mielen melskeen alle.

Tämän päivän työelämässä on ensiarvoisen tärkeää omata toimivat taidot ja välineet stressinhallintaan. Tarvitsemme näitä taitoja huolehtiaksemme hyvinvoinnistamme, kuten jaksamisesta ja riittävästä palautumisesta, johtaaksemme itseämme järkevästi, suoriutuaksemme työstämme hyvin ja terävillä aivoilla, ja säilyttääksemme tasapainon työn ja muun elämän välillä. Tarvitsemme näitä taitoja, jotta voimme elää tässä hetkessä elämästä nauttien.

Haluaisitko lisää työkaluja stressinhallintaasi? Kaivattaisiinko sinun työyhteisössä stressinhallinnan taitojen vahvistamista tai ajantasaistamista?  

Luonnonmieli tarjoaa läsnäolotaitoihin pohjautuvia stressinhallinnan koulutuksia.
Teen koulutuksia tilauksesta, ja ne sopivat hyvin niin erilaisille työyhteisöille, esimiehille, verkostoille kuin yrittäjillekin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä lisää!

Tutustu koulutuksiin tarkemmin täältä.

Tai ota yhteyttä: